Events

Hai să ne punem în mișcare la Timotion 2017

aprilie 7, 2017

Aprilie a fost până în prezent luna zilelor de tranziție, de trecere de la mai frig la mai cald, de la ore mai scurte la cele mai lungi și de la stări monocrome la unele pline de culoare. Mi-am savurat fiecare lună din aprilie în ton cu evenimentele care mi-au ieșit în cale, dar în acest an e o lună mai plină ca niciodată! De la zile de naștere în familie, la evenimente pline de savoare din oraș, la Sărbătorile Pascale și la mult așteptatul concediu, toate mi se adună frumos și transformă o lună care pare să fie „între„, într-un aprilie de sine stătător.

Dacă despre evenimentele la care am participat ați aflat fie pe rețelele de socializare sau aici, pe blog, vreau să vă povestesc mai pe larg despre unul la care am participat și anul trecut și voi participa și anul acesta. Chiar dacă statura mea n-o spune, am avut o perioadă în clasa a X-a când orele de după școală mi le petreceam pe terenul de sport jucând…baschet. Și dacă vă vine greu să vă imaginați 1.52 dând la coș, nu vă condamn. Dar a fost un exercițiu în care am vrut doar să mă bucur de minge, teren și provocarea pe care înălțimea mi-o impunea. Am adunat câțiva prieteni care m-au învățat noțiunile tehnice și am făcut mișcare cât n-am făcut de multă vreme. Sportul a fost un catalizator de prietenii dar și o demonstrație că aparența și esența nu se țin întotdeauna de mână.

Timotion 2016

Anul trecut am decis să mă bucur din nou de mișcare prin intermediul unui eveniment care a strâns oameni frumoși și fapte bune: Timotion. Am alergat pentru asociația Învățăm cu Pictograme și m-am alăturat unui proiect care susține drepturile persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist. Deși parcurgerea celor 2 km mi s-a părut ușoară la start, în timpul alergării simțeam că mă lasă respirația și splina îmi declară război. Zâmbetele oamenilor din jurul meu care nu s-au dat bătuți, bucuria mișcării și veselia pe care au răspândit-o în cadrul acestui eveniment m-au pus și pe mine din nou pe șine. La linia de sosire am fost întâmpinați cu urale și aplauze pentru simplul fapt că am participat, că am depus un efort pentru oameni, proiecte și suflete care n-o pot face pentru sine. Este demonstrat că sportul transformă orice practicant într-un om mai fericit iar cea de-a doua ediție a Timotion mi-a demonstrat-o din plin.

În 23 aprilie a acestui an mi-am făcut planuri și am decis să mă pun din nou în mișcare prin intermediul evenimetului Timotion pentru a retrăi momente frumoase și a susține un proiect care rezonează cu Anca din prezent. Astăzi m-am înscris din nou și o puteți face și voi aici până în 9 aprilie (asta dacă n-ați făcut-o deja). Eu în acest an am decis să susțin Asociația NaturNatural deoarece cred că totul pleacă de la educație, de la grija și informațiile pe care părinții ar trebui să le aibă înainte de-a căpăta pe delin această titulatură. Acesta este doar unul din cele 21 de proiecte care pot fi susținute de cei 3.000 de participanți care sunt așteptați să alerge pentru un mâine mai bun și pentru a strânge un cuantum al donațiilor de peste 200.000 de lei.

Împreună putem contribui la acea lume mai bună la care visăm cu toții și implicarea în acest caz contează în egală măsură, indiferent de suma donată sau de distanța alergată. Eu vă îndemn să participați pentru că schimbarea în bine începe de la fiecare om în parte, de la fiecare efort depus și de la fiecare nouă experiență acumulată. Sper să ne vedem voioși la Timotion din 23 aprilie care va pune în mișcare atât Timișoara, cât și lumea înconjurătoare!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply