Inspiring

#MagazineSeries – Călătorie prin paginile primăvăratice ale revistelor

aprilie 18, 2017

Revistele în care mi-am pierdut șirul orelor din ultimele luni s-au transformat în hrană pentru suflet și în inspirație pentru gând, lucru deloc nou pentru mine. Cele 9 pe care le am în acest moment pe birou, care așteaptă să devină puncte de inspirație și pe blog, gravitează în jurul a trei cuvinte: feminism, artă și călătorii. Aceste 3 cuvinte puteau să fie altele, însă întotdeauna rezonăm cu ceea ce se găsește în noi, chiar dacă uneori nu suntem pe deplin conștienți de asta. Eu am găsit idei care m-au fascinat, lumi care m-au făcut să visez și, cel mai important, am adăugat câteva întrebări pe lista celor retorice și extrem de personale.

Traveler România, primăvară 2017 – Un fotojurnal incredibil de frumos despre Transilvania

„…fotograful Călin Stan a colindat Ardealul în lung și-n lat cu drona sa, căutând locul și momentul perfecte pentru a surprinde istoria sașilor prin așezările pe care le-au lăsat în urmă. Așa a apărut proiectul Bisericile fortificate din Transilvania. Acesta numără deja 9 biserici fortificate – Criț, Viscri, Saschiz, Cloașterf, Meșendorf, Alma Vii, Mălâncrav, Roadeș și Hărman…Pe măsură ce străbați Transilvania, cunoscându-i oamenii și obiceiurile, poți să înțelegi mai bine moștenirea trecutului. Bisericile fortificate sunt mesageri ai vremurilor demult apuse, adevărate mărturii în piatră ale unui trecut ce nu trebuie uitat.”

Transilvania văzută de sus

The Gentlewoman, primăvară & vară 2017 – Interviu cu Phyllida Barlow despre arta ei și participarea la Bienala de la Veneția din acest an ca reprezentantă a Marii Britanii

„Longevitatea carierea mele artistice este foarte importantă. Încrederea de sine pe care am câștigat-o a venit în timp. Mă bucur de oportunitățile oferite de spațiile de artă în care mă desfășor și de faptul că ele nu mă intimidează. Unei anumite părți din mine nu-i pasă în mod special dacă munca mea este atacată, dacă oamenii o găsesc urâtă sau impunătoare. În acest punct al vieții nu pot să îi las să se mai joace cu mintea mea. Trebuie să existe un alt mod de a experimenta aceste oportunități. Acum sunt neînfricată.”

Elle România, aprilie 2017 – interviu cu Chiamamanda Ngozi Adichie realizat de Ioana Ulmeanu

„Am crezut întotdeauna că bărbații și femeile sunt egali. Nu am acceptat niciodată ideea că aș fi inferioară unui bărbat doar pentru că el este bărbat. Dar cred că dezvățarea de unele dintre ideile misogine ale societății este un proces continuu. Cum zicea și Gloria Steinem, <<soarta unei femei nu este un defect personal>>. Trăim, totuși, într-o lume care privilegiază bărbații, așa că nu e deloc surprinzător că ajungem să absorbim astfel de idei. Dar ne putem dezvăța de ele.”

Red, martie 2017 – interviu cu scriitoarea Elif Shafak

„Nu sunt o fire religioasă, dar sunt interesată de credință și de îndoială. Ca ființe umane avem nevoie de ambele, avem nevoie ca ele să conlucreze. Dacă interacționăm doar cu oameni care au aceeași perspectivă de viață ca a noastră, nu învățăm nimic…Oamenii care cred în democrație, diversitate și egalitate trebuie să se facă remarcați, să lucreze din greu, să intre mai frecvent în contact cu alți oameni.”

Harpers Bazaar România, aprilie 2017 – interviu cu Chiharu Shiota

„Povestea cheilor din The Key in the Hand explică foarte bine povesta lucrărilor artistei. Timp de un an, Chiharu a strâns 180.000 de chei din toată lumea. Practic, oamenii îi trimiteau chei vechi și noi, unii dintre ei chiar le însoțeau de scrisori explicative, în care descriau proveniența și poveștile care îi leagă de ele. N-a reușit să le integreze pe toate în cei 400 de kilometri de fire roșii, cât a folosit pentru completarea lucrării. A adăugat doar 50.000, pentru că atât îi permitea spațiul. Chiar și așa, acestea reprezintă pentru ea frânturile din trăirile unor oameni, pe care le-a unit într-un fel de metaforă în metaforă. <<Cheile sunt obiecte importante, pe care oamenii le folosesc pentru a păstra ceva în condiții de siguranță. Când încredințăm cuiva o cheie, spunem, de fapt, că avem încredere în acea persoană.>>”

The Fashionable Lampoon, nr. 8 – interviu cu arttistul Giuseppe Penone

„Copacii par la prima vedere solizi, dar dacă ne uităm la ei de-a lungul timpului, prin fiecare proces al lor de creștere, devin un material fluid și maleabil. Un copac este o ființă care memorizează propria lui formă, iar forma lui îi este necesară propriei vieți. Așadar, este o sculptură structurală perfectă, deoarece are înglobată propria nevoie de a exista.”

Porter, primăvară 2017 – un articol extrem de bun despre puterea pe care bărbatul și femeia o dețin în relație și cum afectează aceasta raportul dintre cei doi parteneri

„Parteneriatul funcționează cel mai bine când fiecare persoană vine în relație cu ceva ce nu mai există deja. În acest sens poate oare combinația bărbatul beta/femeia alpha să fie combinația ideală pentru viitor? <<Dacă bărbatul este într-o relație cu o femeie decisă, acesta este absolvit de responsabilitatea de a o face fericită. Deci dacă el o va lăsa să preia controlul în totalitate, bărbatul se va relaxa și va face lucrurile așa cum dorește ea.>>, afirmă Dr. Brandy Engler. Dar există o față nevăzută a acestei interacțiuni, o povară nerostită de femeile de succes: acest lucru le schimbă viețile sexuale. Femeile tind să își piardă interesul sexual atunci când balanța puterii înclină spre ele. Dr. Encler a găsit chiar un nume pentru aceste relații: <<cupluri cu libido scăzut>>.”

Red, aprilie 2017 – interviu cu aceeași Chiamamanda Ngozi Adichie realizat de Alexandra King

„A împinge feminismul spre astfel de domenii precum moda nu este un lucru rău. Înseamnă că lumea va deveni dintr-o dată mai bună și cu oameni egali peste noapte? Nu. Dar știi ce? Cred că dacă fiecare din noi va decide să facă un efort, indiferent de locul pe care îl ocupă în această lume, asta va aduce cu adevărat o schimbare.”

Forbes Life, aprilie 2017 – despre Colmar prin ochii și cuvintele Georgianei Ciofoaia

„Cred cu tărie în aventurile conjugate la persoana I, care nu seamănă una cu cealaltă și care sunt unice, precum noi. Așa că, pe lista descoperirilor mele din Colmar se numără o mulțime de buticuri cu antichități, câteva biscuterii artizanale, piața acoperită, legenda berzei (simbolul orașului) care-și face cuib în turnul catedralei și Au Coeur D’Alsace, un mic magazin cu ceramică tradițional alsaciană.”

Colmar

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Irina Coffentropy mai 30, 2017 at 12:28 pm

  Uuu, The Gentlewoman este și pe wishlistul meu de ceva vreme.
  Vreau să îmi competez și eu articolul meu despre reviste (https://coffentropy.com/2016/11/16/5-reviste-de-citit/) cu o ediție 2.0 😀 Am reușit să pun mâna pe Monocle și Kinfolk. Awesomeness curat 😀

  • Reply Anca Sorca mai 30, 2017 at 12:33 pm

   Și eu am pus ochii pe Monocle, dar nu și mâinile. Cel puțin nu încă ?Sinteza mi-a atras și mie atenția cândva dar acuma că o văd la tine, I will get one asap! ☺️

  Leave a Reply